Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Kатегория на защита на слънчевите очила

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Kатегория на защита на слънчевите очила

Категория 0 - стъклата са прозрачни или имат много лек нюанс. Използват се за предпазни очила или когато трябва да виждате ясно какво правите.

Категория 1 – очилата с категория 1 са подходящи за ежедневна употреба. Често се използват  като комфортен филтър в козметични и модни очила.

Категория 2 е най-често срещаната категория, която може да се намери в слънчевите очила за обща употреба. Те осигуряват добра защита от видима светлина и от UV лъчите. Стъклата пропускат по-малко светлина от категория 1, но повече светлина от категория 3. Стандартно се ползват за гледане и участие в спорт.

Категория 3 - осигуряват допълнителна защита както от видима, така и от UV светлина. Тези стъкла стандартно пропускат  по-малко от 20% от видимата светлина да проникне през лещата. Това означава, че те ще блокират 80%  и малко повече от видимата светлина. Ползват се при дейности на открито, излети и планински преходи.

Категория 4 - осигурява високо ниво на защита от видима и ултравиолетова светлина. Тези стъкла не трябва да се носят при шофиране, тъй като са твърде тъмни. Те пропускат по-малко от 10% от светлината. Ползват се само за конкретни дейности – алпинизъм, трекинг на голяма надморска височина и др., но не са подходящи за ежедневни слънчеви очила.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари