Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Поляризирани слънчеви очила

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Предимствата на слънчевите очила с поляризирани стъкла

 

Основна екстра на поляризираните слънчеви очила е способността им да блокират отблясъците, които се отразяват от равни, гладки повърхности като вода, пътни настилки и др. Това ги прави много полезни сред хората, които прекарват много време на открито, на пътя или около големи водоеми.

 

Поляризираните слънчеви очила са чудесно решение за разходки с лодка, риболов или излежаване на плажа, но не само. Всеки, който държи да има безкомпромисно зрение, без вредни заслепявания, може да се възползва от този тип лещи за слънчеви очила.

 

Поляризираните слънчеви очила са много полезни и при шофиране, тъй като намаляват отблясъците, които се отразяват от капака на автомобила, пътните настилки или тротоара.

 

 

Някои хора, чувствителни към светлина, включително тези, които наскоро са имали операция на катаракта, също могат да се възползват от поляризирани слънчеви очила.

 

Какво означава "поляризиран"?

 

Когато дадена леща е поляризирана, тя има вграден филтър, който блокира ярката, отразена светлина. Тази интензивна светлина е известна като отблясъци.

Когато отблясъците са намалени, очите ви се чувстват по-удобно и можете да виждате заобикалящата ви среда по-ясно.

Слънчевата светлина се разпръсква във всички посоки. Но когато удари гладки повърхности, отразената светлина има тенденция да се поляризира, което означава, че отразените лъчи се движат в по-равномерна (обикновено хоризонтална) посока.

Това създава досадна, понякога опасна интензивност на светлината, която може да намали видимостта.

 

Сравняване на поляризирани с неполяризирани лещи

 

 

Поляризираните слънчеви очила предлагат няколко предимства, когато става въпрос за дейности в среда с ярка слънчева светлина:

  • Отлично намаляване на отблясъците.
  • По-добра видимост, докато шофирате.
  • По-живи цветове и контраст сред природата на открито.

 

Хората, които прекарват много време в шофиране през деня, отчитат по-добър комфорт и видимост с поляризирани очила. Това от своя страна може да им помогне да шофират по-безопасно и уверено.

Въпреки това, имайте предвид, че шофьорите и пилотите може да изпитват проблеми при виждането на определени цифрови дисплеи на арматурните табла, докато носят поляризирани слънчеви очила. Това може да бъде проблем, ако решението за част от секундата зависи от информацията, показана на екрана.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари