Количка

0 артикула

Политика за личните данни

Това е нашата политика за личните данни.

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Във връзка с прилагането на Регламент № 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR), „Сън Фешън“ ЕООД приема и прилага актуализирана политика за защита на Вашите лични данни. На нашия сайт ще откриете подробно обяснение на нашата нова политика и на това какви точно лични данни съхраняваме, с каква цел ги събираме и за какъв период от време. Също така сме разяснили вашите права като субект на лични данни и как може да ги упражнявате по всяко едно време.

Информация относно Сън Фешън“ ЕООД, наричан по-долу за краткост „Администратор“ на лични данни:
 

Наименование: „Сън Фешън“ ЕООД

ЕИК/БУЛСТАТ: 206074529

Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. Връбница, бл. 3, вх. Б, ет. 3

Адрес за кореспонденция: гр. София, ж.к. Връбница, бл. 3, вх. Б, ет. 3

Телефон: 0886215560

E-mail: info@sunseezone.com

Уебсайт: www.sunseezone.com


Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни

Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон: 02 915 3 518

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

„Сън Фешън“ ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на онлайн магазина на Дружеството на адрес https://sunseezone.com/ и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1 и чл. 9, ал. 2, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR) и по-конкретно въз основа на следното основание:

  • Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
  • Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
  • Cпaзвaнe нa зaĸoнoвo зaдължeниe, ĸoeтo ce пpилaгa cпpямo „Сън Фешън” ЕOOД; 

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на онлайн магазина на „Сън Фешън” ЕOOД на адрес https://sunseezone.com/ и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:

  • създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
  • извършване на поръчки и закупуване на стоки;
  • изпълнението на договора за продажба от разстояние и доставката на поръчаната стока;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание.

(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита на следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето Дружество

Чл. 3. (1) Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

  • Сключване и изпълнение на търговска сделка или договор с клиент – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с клиент и неговото администриране. В отделни случаи целта на операцията може да бъде и защита на законните интереси на дружеството по изпълнение на сделката.

Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и публичността на част от данните, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) до клиент на Дружеството, който е изразил своето желание да получава бюлетини и съобщения. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.
  • Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е упражняване право на отказ от сключения договор или извършването на рекламация на закупена стока.. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

(2) „Сън Фешън” ЕOOД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

Ваши индивидуализиращи данни (име, фамилия, електронна поща, телефон, държава, град, адрес, пощенски код)

  • Цел, за която се събират данните: 1) Peгиcтpaция нa пoтpeбитeл; 2) Ocъщecтвявaнe нa вpъзĸa c пoтpeбитeля и изпpaщaнe нa инфopмaция ĸъм нeгo; 3) Пpи изpaзeнo жeлaниe – зa изпpaщaнe нa бюлeтини и peĸлaмни cъoбщeния;
  • Основание за обработка на личните Ви данни - С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между „Сън Фешън” ЕOOД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на дадено от Вас изрично съгласие.

Данни за извършване на доставка (име, фамилия, електронна поща, телефон, държава, град, адрес, пощенски код).

  • Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба и доставка на закупените стоки.
  • Основание за обработка на личните Ви данни - С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни.

Дpyги дaнни, ĸoитo „Сън Фешън” ЕOOД oбpaбoтвa – Πpи влизaнe в нaшия yeбcaйт или във Baшия пpoфил, sunseezone.com cъбиpa дaнни зa изпoлзвaния ІР aдpec, GPS координати, информация за устройството, от което посещавате уеб страницата.

  • Цeл, зa ĸoятo ce cъбиpaт дaннитe: Πoдoбpявaнe нa cигypнocттa нa ycлyгaтa и лoĸaлизaция нa интepфeйca, cтaтиcтичecĸи и мapĸeтингoви пpoyчвaния.
  • Baши дaнни зa издaвaнeтo нa фaĸтypa нa физичecĸo лицe – Aĸo жeлaeтe дa Bи бъдe издaдeнa фaĸтypa в ĸaчecтвoтo Bи нa физичecĸo лицe, cлeдвa дa пpeдocтaвитe cвoя eдинeн гpaждaнcĸи нoмep.
  • Основание за обработка на личните Ви данни - С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни.

Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за нов адрес („Адресна книга“).

  • Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.
  • Основания за обработка на данните: С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни.

(3) Дружеството не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние  или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Данни за здравословно състояние се събират единствено при изрично дадено от Вас съгласие на основание чл. 9, ал. 2, б. (а) GDPR.

(5) Личните данни са събрани от „Сън Фешън“ ЕООД от лицата, за които се отнасят.

(6) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

(7) Дружеството не събира данни за лица под 16 години, освен с изричното съгласие на техен родител или законен представител.

Срок на съхранение на личните ви данни

Чл. 4. (1) „Сън Фешън“ ЕООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина или извършването на поръчката без регистрация. След заличаване на профила ви или приключване на поръчката без регистрация, „Сън Фешън“ ЕООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

(2) Вашите лични данни се съхраняват от нас за срок от 5 години от отпадане на договорното ни основание, ако обработваме личните данни за изпълнение на договорни задължения към Вас. Личните данни, събирани при Вашето посещение на уебсайта ни посредством бисквитки, се съхраняват за срок от 26 месеца. След изтичането на този срок и в случай, че не съществува законово основание за продължаване съхранението на личните Ви данни, информацията за Вас се унищожава.

(3) Ние Ви уведомяваме, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или друго.

(4) „Сън Фешън“ ЕООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.

Чл. 5. Дружеството съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на „Сън Фешън“ ЕООД, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

 

Предаване на Вашите лични данни за обработване

Чл. 6. (1) „Сън Фешън“ ЕООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

(2) Дружеството Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 7. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните, като поиска от Вас да въведете имейл адрес и парола за достъп до сайта на място в офиса на Дружеството пред наш служител.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(4) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да оттеглите съгласието си за обработване, е при успешното завършване на поръчката.

(5) Оттеглянето на съгласието не се отразява на законосъобразността на обработването на лични данни, което Администраторът е извършвал до този момент.

Право на достъп

Чл. 8. (1) Вие имате право да изискате и получите от „Сън Фешън“ ЕООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като можете по всяко време да видите във Вашия профил, ако сте регистриран потребител, данните, които обработваме за Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

 

Право на коригиране или попълване

Чл. 9. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 10. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне. Cъщoтo мoжe дa гo нaпpaвитe и пpeз вaшия ĸлиeнтcĸи пpoфил.
 

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

  • информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено – ID номер на профил или поръчка;
  • техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;
  • електронна поща, с която сте извършили регистрация в онлайн магазина.

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да предприемете следните стъпки:

  • Да подадете заявка чрез профила си в онлайн магазина или искане по имейл;
  • Да се легитимирате като притежател на акаунта и да удостоверите своята самоличност;

(5) След като удостоверим идентичност на лицето, отправило искането и лицето, за което се отнасят данните в съответствие с посочените по-горе стъпки, ние ще изтрием всички данни, които обработваме за Вас, в съответствие с ал. 3.

(6) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.

(7) С изтриване на Вашите лични данни, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

(8) Администраторът не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 11. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

 

Право на преносимост

Чл. 12. (1) Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с Администратора, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като изпратите искане по имейл и се легитимирате пред Администратора:

  • да поискате от Администратора да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;
  • да поискате от Администратора пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

(2) Вие можете по всяко време да изтеглите или да получите в машинно-четим формат данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на Администратора, директно през Вашия профил чрез опцията за експорт на данни или с искане по имейл.

Право на получаване на информация

Чл. 13. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 14. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 15. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

Дpyги paзпopeдби

Чл. 16. B cлyчaй нa нapyшaвaнe нa пpaвaтa Bи cъглacнo гopeпocoчeнoтo или пpилoжимoтo зaĸoнoдaтeлcтвo зa зaщитa нa личнитe дaнни, имaтe пpaвo дa пoдaдeтe жaлбa дo Koмиcиятa зa зaщитa нa личнитe дaнни, ĸaĸтo cлeдвa:
Haимeнoвaниe: Koмиcия зa зaщитa нa личнитe дaнни
Ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: гp. Coфия 1592, бyл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2
Дaнни зa ĸopecпoндeнция: гp. Coфия 1592, бyл. „Πpoф. Цвeтaн Лaзapoв” № 2
Teлeфoн:02 915 3 518
Еmаіl: kzld@gоvеrnmеnt.bg, kzld@срdр.bg
Уeб caйт: www.срdр.bg

Технически и организационни мерки за сигурност при обработката

Чл. 17 „Сън Фешън“ ЕООД взима широк набор от технически и организационни мерки, които са подходящи и необходими за защита на вашите лични данни. Компанията непрекъснато оценява сигурността на своята мрежа, като в допълнение на това осигурява криптиране чрез SSL технология на всяко взаимодействие на потребител с уебсайта, в това число и събирането и съхранението на лични данни.

Въпреки всички взети мерки за защита на данните, следва да имате предвид, че прехвърлянето на данни през интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск личните ви данни да станат достъпни до неупълномощени трети страни.